Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Thursday, March 4, 2010

Cik bunbun tak cukup tidur sebab bila tutup mata je asyik nak menyebut nama orang tu. Hmmmm. Kenapa ya?


Cik bunbun kena tag!~ wuhuuu!

Sape kate tajuk entry takde kene mengena. Wait and see I mean read okee!~ ;)


Sebenarnya C Manish yang tag aii dulu tapi tak terbuat buat. Terkenangkan homwek yang selalu tertangguh masa sekolah dulu.lalalala :P

Lepas tu Hello Mello tag pulakk. Sebelum dia jadi bertimbun menimbun baek aii jawab. Lagipon soalannya sama. So aii jawab sekalik harung owkay!



Warning : aii jawab panjang-panjang sebab kalau nak jawab exam pon kena jawab panjang-panjang kan? Sebab takot tak dapat markah. So, sapa yang baca ni tolong raitkan bagi markah penuh okayy! Mihahaha


1 - adakah anda rasa HOT?


Hot dalam kamus oxford bermaksud panas
Hot dalam kamus bahasa remaja maksudnya seksi
Hot dalam bahasa cik bunbun maksudnya perasaan menyirap terhadap seseorang
Adakah aii hot? Rasanya takk. Cumel jer. Wakaka :P



2 - upload wallpaper yang anda guna sekarang








3 - cerita pasal wallpaper tersebut


Hmm. Sekadar wallpaper yang telah sedia ada dalam program. Ekceli ni slideshow tapi aii paling suka coral ni sebab kaler pepel. Wuhuu!

Pemilihan wallpaper mambawa maksud yang cik bunbun tidak cerewet. Betul ni! Dan cik bunbun jugak seorang yang mudah bosan dengan sesuatu. So, nak tak nak wallpaper ni kena bertukar setiap tiga minit kalau tak aii akan rase nak tarik rambut sape-sape yang landing dekat sebelah aii. Apekahh? :P

so, jangan terkejut kalau tiba-tiba sidebar kat blog ni hilang sebelah sebab aku dah buhsan. Hauhaauhauu :P Tapi kalau pasal cinta, cik bunbun setia. Takde kene mengena? Buat-buat macam tak bace jek. Hihaha :D



4 - bila kali terakhir anda makan pizza?


tahun lepas. Dengan NUNUN. Masa tuh aku fly tido rumah dia dengan alasan aku demam. Tapi takla demam sangat. So, NUNUN dengan twin brother dia belanja makan pizza hut dekat SHAH ALAM MALL. Lepas balik terus demam teruk wakakaka. Lepas tu jangkit dekat NUNUN.

Ekceli, tu la kali pertama aku masuk pizza hut. Oh, sila simpati. Isk iskk. :P




pomot adek NUNUN kejap. gambauu aii mahal, so tak bole. ahaks ;)




5 - lagu terakhir anda dengar


lagu kat laptop, mama do by pixie lott. Sangat suka lagu tu. Lalalala ;)
Lagu kat tv, bisikan rindu by han. Lagu citer Na-O-Mei. Tacing sangat lagu ni. Wuhuu!
Lagu dari mulut sendiri, lagu sape tah aku humming pon aku tak ingat wakaka :D




6 - ape yang anda buat selain menyelesaikan tag ni


dengar iklan kat tv sebab cerita Na-O-Mei tengah iklan. Dengar jek sebab mata pandang skrin laptop harap maklommm! Yaw! Sambil tuh jeling mak kat sebelah yang tengah baca paper. Bernafas buleh kira tak? Wakakaka :P




7 - selain nama sendiri, anda di panggil nama ape


kak peah-nama makcik-makcik yang sama waktu dengan joyah, bedah, timah dan gayah
Kakak e’ah-kalau budak-budak pelat yang sebut.
Era- name glemer ahaks ahaks :P

Er, ada lagi satu, sape buleh teka memang pandaii! Ngee :D



8 - tag lagi 8 orang


Sangat tak suka soalan ini pon tak tawu kenapa. Uhuk uhukk. Sorilahh kalau ada yang dah buat tag ni oke.

NUR JANNAH
QISHA
SIDAH
SUGAR
CIK HAYATI

CIK PARO
MNHAYYAN
FIFIEY



9 - siapakah orang no.1 kepada anda


Dia kawan aku yang muka macam cina sebab dia memang cina ahaks ahaks :P




10 - katakan sesuatu mengenai orang no.5


Dia suka komen my entry. Sayang diaa. Hihahaha :D




11 - no.3 ade hubungan dengan sape?


erk. Dia ada banyak skandal. Wakakaka. Mawu kena belasah.:D



12 - bagaimana pula dengan no.4


Dia tak suka labah-labah. Oh sugar baby, jangan risau sebab cik bunbun takut cicak dengan katak. Ahakss ;) seriau kalau nampak makhluk dua eko tu. Huhuhuuuu.



13 - pesanan kepada orang no.6


jom kita buat fan club pepel jom. Betol ni ;)




14 – kata-kata cinta untuk orang no.2


akak, bunbun rindu. Ahakss. Bila nak habis prektikel? Huhuhuuu
Ni buleh kira kata-kata cinta kan? ;)



15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan


dua dua lelaki. Dua dua ada blog. Dua dua kawan aku. Dua-dua sekolah sama dulu wakakaka :P




16 - berikan 5 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda


C Manish
Dia suka pink
Dia seorang perempuan
Dia kata aii cumel. Ohh, nice babehh, niceee :P

Hello Mello
Blog dia kaler pepel.
Dia suka pepel, eh yeke. Suke hati jek.
Lelaki ni baru beli gitar kaler pepel


Ohhh, jom buat fan club pepel jom ;)

Cukup lima kan? Kalau tak nampak lima maksudnya kalkulator kau orang hilang. Ngahahaha :D




17 - persamaan antara KAMBING dan LEMBU


kalau dimasak sup atau masak kurma cik bunbun suka giler. Lagi-lagi kalau bahagian tettt. Sape yang fikir bukan-bukan tu hah? Maksud aii bahagian kaki. Mihahaha!

Makan jek tawu! hoh!




sedapnya masak kaki kau orang ni ahakss ahakss :P



18 - perasaan anda semasa buat tag ini


eksaited sebab sedang mendengar dialog Elly mazlein dalam Na-O-Mei
Senang cerita, hati ni sebenarnya nak tengok tv. Ahakss :P




19 - adakah anda tau si razman itu sengal

razman anak pak cik dolah tu hensem. Razman anak encik wahab pulak kaya
Ni razman yang mana satu?? Hakhak ;)







Ahahahahahahaha!! So suwett muka razman ni. macam muka DAFI.

Tak pasal-pasal kena saman karang. Uhh. Dialog tiada kene mengena antara hidup dan mati ohkayy! ;)




20 - GAY or LESS ?!?!!


terkedu sekejap. Sumpah! Soalan ni lagi susah dari soalan add math. Cuba kau orang jawab ;)





(: THE END :)


------------------------------------------


Berbalik pada tajuk entry yer. Padahal nak cakap bende cipot jek.



Sumpah tak buleh tido. Asek sebut nama dia. Bila dia muncul tetiba berdebar-debar. Chisey! Pagal hey! Crazy ho! Erm, sape-sape buleh tafsirkan kenapa benda ni terjadi?? Masalah jiwa betol.


Sekian ;)




*cerita reunion tuh esok jeklahh yer. ahahaha. biar basi dulu cerita tuh. uhhh. sila salahkan line tenet cipot babi malam ni. wuwuwuwu. kenapa, salah ke? kalau cipot khinzir tak ke pelik? wakakakakaka :D



14 comments:

~ نورحياتي ~ said...

kiter kene tag la!!hehehe

akan dibuat erk nnt..tunggu kelapangan masa dulu..

sgtla pjg tag ini sayang..hehehe

nite!! =)

aNoZ said...

cik bunbun ni klaka gak orgnye. hahaha

cik bunbun said...

nur hayati: oke dear :)


anoz : bru tw ke? ahahh ;)

zh-ena said...

ingat saper tu

zaza said...

enjoy baca tag ni.. lucu jek

Arra JaSmY said...

hahaha..jawapan yg bernas2 belaka.:)

Papa meow said...

Cik Bunbun ni mesti orangnya kuat bercakap...mcm anak jiran pa, pot pet pot pet...tp lucu orgnya.

cik bunbun said...

zh-ena : ingtkan seseorang yg tlh mncairkan kebekuan di hati tapi... emmmmm.. hahahhhhhh :P lupakan


zaza : uhuhh. tengs dear ;)

cik bunbun said...

arra jasmy : hehe.. biasalahh. oppss, terbangga.lalala ;)


papa meow : kuat bercakap dlm blog je. ngeee:D betol ni!

Aus MeLankoLik said...

ehh..
bunbun pandai buat klaka la..
kihkih..

cik bunbun said...

aus : kenapa sume org baru perasan yerk? wakakaka :P

mello said...

waaaa wallpaper komp pun kaler pepel jgk.. mmg penggemar pepel la cik bunbun neh.. bek tukar jd cik pepel je..ahahahahaha =p

miloicekaw1119 said...

nanti cik paro buat tag kamo yer..

cik bunbun said...

mello : cik pepel tak romantikkkk..

ngahahahaha :P