Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Friday, March 26, 2010

Cik bunbun bersama friendster, myspace, dan facebook. Tiada twitter.


Ohh, aku memang tak berape sukew melayan bende-bende ni semua. Harap maklommm. Yaw! Sekejap aku nak tanye, TWITTER tu menatang hapee? Gagagaga:D nak kate tak pandai, pandai jugak aku ni. *hobi perahsann. Tapi, seriuss ni, TWITTER tu ape? Hakhakk.:D


*sila menyampah tengok itu bracelet. Gagagaga:D


-----------------------------------




AKU DAN FRIENDSTER


Aku ade akaun friendster. Tapi aku tak tawu macam mane nak gune. Apelahh ngongokk sangat kann. Aku ponn dah lupe ape email yang aku gune untuk log in. Lalala:P so, buleh kire macam takdepp jelahh. Sekian.




AKU DAN MYSPACE


Aku mule melahyan myspace ni sejak tahun lepas. Kau orang nak kate aku ni ketinggalan zaman ponn buleh sebab ohrang laen berabad dah dop melayan mespes kann. Lalala:P


Tuh ponn sebab aku dapat tawu yang ade sekor budak junior aku ni aktif di mespes. Disebabkan dia nih cumel kan wakaka, aku ponn aktiflahh di mespes jugak. Gagagaga :D kantoi ahaks ahakss :P


Dan disebabkan aku melahyan mespes ni jugakla aku dah mule malas nak hapdate belog aku ni mase tahun lepas. Kirenye macam hati dah berubah arahla senang cerita. Mihahaha:D


Tapi kalau aku dop online mespes tuhh sekarang ni, kosong jew. Sumorang dop melayan fesbuk.



AKU DAN FACEBOOK


Kalau bace entry aku dalam bulan februari kott, aku sehlalu tekankan. Ape itu fesbuk? Miahaha. Ohh, Sirius ade akaun fesbuk tapi tak gune ponn wakaka:D tapi, menjak, semenjak, dua menjak, tiga menjak ni aku dah paham dah ape menatang fesbuk tuh. Biaselahh, orang cepat pikaplahh katekan. Gagaga:D


Aku buat akaun fesbuk ni ade satu sebab jek. Sebab nak join GENGBLOGGER. Kehkadang aku bukak jugak fesbuk ni. Tapi sekadar tengok-tengok jew. Mane taw ade putera raje add aku kann. Merase jugok nak kawen ohrang kaye. Wakakakakakakaka:D


Aku setat aktif berfesbuk ni sejak ade orang tuh cakap, dia ade add aku tapi tak terepruf epruf lagik hape kess? Miahaha. Disebabkan aku pernah sayang orang tulahh kann, aku pon terhegeh-hegeh la nak epruf dia. Cehh, aku bukak profile dia usha-usha banyak awek jekk. Ehh, ni dah ngumpat dah ni. Hakhakk:D


Lepas tuhh, aku ponn mule nak rajen add mengeadd ni. Kawan-kawan sekolah rendah pon terus ter keep in tac. Gagagaga.:D AHMAD ponn ade fesbuk sekang:P besh pulak jumpe pakwe kengkawan sekolah rendah balekk, sebab rumah diorang dekat-dekat jew.:P


ohh,aku rase kann, melahyan fesbuk ni yang buat aku malas nak belogwalking. Ahakss. Ohoii. Meset kat shoutbox tuh pon malas nak reply hape jadahh sejadah? Auuu.


Tapi terus terang aku kate, fesbuk bergande gande lagi best dari mespes. Ngee:D nak mengorat pon senang:Pbetul tak paklong maklong?? *tetiba kau orang jadik paklong maklong. Hakhakk:D



AKU DAN BLOGGER


Ape-ape ponn, blogging tetap the bestla kannn. Sebab aii ni kan sukew membebel memanjang. Hikhikk :D berihbu kali ganda lagi best dari fesbuk. Gagagaga:D


Fesbuk tu tempat berinteraksi mencarik bakal suami kan? *pompuan ni mensalahertikan fungsi fesbuk lalala:P tapi dekat blog pulak bulehh SS ape orang kate tu, Syok Sendiri gituuuu ahaks ahakss:P


*eh kejappp. draft blogger tu untuk ape ye sebenarnye? sape buleh tulung jawabkan? gagaga:D


-----------------------------------




As conclusion, Twitter tu hape bende? Hakhakk. Tunggu aku dah buhsan berfesbuk baru aku melayan twitter pulak. Ahakss:P suke hatilahh kau orang nak kate aku ketinggalan zaman ponn.


Aku tengok dah maken ramai jer bertwitter. Aku belom terbukak hati lagi nak godek-godek menatang tu harap malom! Yaw! At the end of the day, akulahhhh, THE MOST KOLOT PERSON. *eh ni English broken-broken kau orang paham kann?;) biaselahh, orang kolot lah katekan. Ahaks:P





p/s : kalau ada add cik bunbun, tell me oke. aku memang tak bape nak cam secret admirer belog aku ni. Perahsan lagi nyah sorang ni. Miahahaha:D macamlahh kau orang nak add aku kann. Bluekss:P


sekian;)

pssstt! Twitter tuh hape lalalala:D

12 comments:

Zqah said...

hakhakhak pagi-pagi ..

trylah bertwitter .. mmg syok dr fasbuk !! (n_____n)

embun d tengah malam said...

mcm2 ader

ferdaus said...

eh same la..twitter tu amende ek?mcm best tp xde idea langsung.. ;(

syue said...

lawak btol la cik bunbun ni xDD
saya pn tk aktif friendster, tk suke. saya pn tkde twitter. ape tuuu? tweet tweet. hihihiihi. ape ape pn, blog laah paling best kn? ;)

draft blogger tu bkn mcm entry yg kite save ke? tk publish pn? tp ntah laa, rase cmtuu:)

'AQILAH said...

aku tak de myspace. bosan.

cik bunbun said...

zqah : haha. ni terpengaruh dgn entry akak la ni. betul ke best? haha

cik bunbun said...

ferdaus : yay ade geng kolot! huahuahh:P

cik bunbun said...

syue : haha. yup. blogging is the best. gagaga:D

cube bukak ni.

www.draft.blogger.com

eh, betol ke link ni ehhh? gaga:D

cik bunbun said...

'aqilah : haha. bosan kot. seak wujud fesbuk ni. mespes da xlaku. hakdehhh

♥ shiMawar ♥ said...

erm..sume yg bun2 sebut kt entri ni, akak ade..tp skang hnya aktif kt FS, FB n blogspot..

MS lma dh tinggal..dh brkurun xbkak..twitter pn sama..haha.. :p

cik bunbun said...

shimawar : buleh kire macam tak bertwitter jugakla hahaha.

ahmad said...

sama kita ni...hehehe...aku tak ada terus myspace...hehehe