Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Wednesday, February 10, 2010

Contest teka mata cik bunbun

updated : 19/2/10

sebelum teka sila rujuk sini untuk merenung dan melihat dan menengok mata cik ebby. yaw!

**cik bunbun dan cik ebby**


Contest yang julung-julung kali diadakan dalam belog cik bunbun. Marilah kita beramai-ramai memeriahkan contest ini oke :D weeee~

Contest ini sangat istimewa kerana bannernye yang cantik teramatlah. Bahahahaha!! Ada kau orang kesah ke?:P




CARA-CARA PENYERTAAN

Anda perlu meneka antara mata-mata cantik ni, yang mana adalah mata cik bunbun okeyy ;)

Ada tiga mata cik bunbun dalam tu. Ada mata normal, mata kuyu dan mata terbelalak. Hikhik:D

Tuliskan jawapan anda seperti ini:


Mata CANTIK kepunyaan cik bunbun adalah mata yang bernombor
[…]
[…]
[…]

Cantik tu yang penting. Hakhakk. :D goli eden hah.

Soalan bonus : sila teka mata cik ebby.

Tulis macam ni :


Mata kepunyaan cik ebby adalah mata yang bernombor […]

Kemudian,

Tulis di bawah jawapan anda seperti ini :

Saya mendapat tahu tentang contest ini daripada […cik bunbun sendiri…]

Kalau ada yang mempromosikan contest ni, Aii pun berkenan untuk memberi hadiah kepada peserta yang paling banyak mempromosikan contest ini (referrer)

HADIAH

Belum diputuskan lagi. Mungkin sebungkus wang emas (dalamnye coklat), mungkin henset corby Samsung yang comel dan blackberry yang menjadi phoojaan ramai dan mungkin jugak sebuah villa dengan kolam renang. Berangan jeklaaa. Kalau nak hadiah macamtu kena doakan aii kawen dengan orang kaya. Hakhak:D

Mungkin wang tunai ataw barang-barang bernilai RM20 keatas. Almaklumla.. aii kerja sebagai penganggur antarabangsa jek. Hikk. :D

TERMA DAN SYARAT

Anda mestilah blogger yang mempunyai blog. Apakah blogger yang tak ada blog? Hekk

Sesiapa yang belum menjadi follower perlulah mempollow dengan seikhlas hati. Supaya senang nak tawu perkembangan contest ni. Lepas dah habes contest, dah taknak follow pun takpe. Aku faham… haila..

Anda wajib muakkad untuk mempromo contest ini dengan meletakkan banner di sidebar anda dan linkkan kepada contest ini. WAJIB MUAKKAD ni. Nanti aku buat spotcek. Sape yang tak letak kene berdiri atas bangku. Hakhakk!

Anda perlulah menjawab kedua-dua soalan iaitu termasuk soalan bonus

Tarikh tutup penyertaan pada 15 MAC 2010 sempena ulangtahun belog ini.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan sekiranya ramai yang memberikan jawapan yang betul.


Sesiapa yang berminat boleh tinggalkan link dekat ruangan komen oke. Tulis macam ni. http://..... Senang cik bunbun yang pemalas ni nak buat kerja nanti.

Senang je kan?? Jadi ape lagi, jom join ramai-ramai yokk! ;)


p/s : tiada mata yang tercedera semasa pembikinan contest ini :D

p/s 2: contest ini diadakan sempena menghargai follower belog ini. Thanx guys! Nak tiyom sorang-sorang tak larat pulak hehh.

Sekian ;)

41 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

susah nyer nak teka.
juling bijik mata.
tapie yang pastie mata cik bunbun mestie yang paling comeii.
hehheh

Missha said...

heeee hai...missha nak join contest ni ok?? =)

cik bunbun said...

misz pinkie winkie : iash ! cane tawu ? hikk

missha : oke, jangan lupa jemput orang laen oke

~ نورحياتي ~ said...

susahnya nak teka..
mcm sama ja suma.. :)

Missha said...

http://cintamissha.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

p/s : saya da join..silalah jenguk2 blog saya ye!! =)

~AyUmIshA~ said...

oke,sha da join..hehe

http://twinkleaway.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

Arra JaSmY said...

da Join...:)

http://arrajasmy.blogspot.com/2010/02/mari2kite-cungkil-mata-diewhahax-lajoin.html

epalejau said...

http://epalejau.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

epal da join..:)

Emy... said...

sudah menjoinkan diri

http://lifeemy.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

Aina Amirah said...

ni link ; http://amiraina.blogspot.com/2010/02/73-contest-teka-mata-cik-bunbun.html

dila said...

http://letyourheartdothetalking.blogspot.com/2010/02/contest-mata-cik-bunbun.html


weeeeee.....

nor farhana said...

http://tentang-gadis.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html ni link sy ;)

♥Raidatul Auna said...

hmm susah nk di teka....aaaaaa.....

sniffa93_aznil4eva said...

ahha nnti mau join kalau free2..
hee mcm tau je ur mata yg mana 1.

zai kulim said...

kak zai dah join..

http://zaikulim.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun_17.html

tq

Nida said...

Salam..

Kak Nida nak mencuba nasib, mudah2an berjaya... aminnnnnn

Ni linknya:

http://along-nidar.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

p/s: Akak dah follow dan add blog dlm bloglist akak. Kalau ada syarat tertinggal bagitahu ye :-)

sarah said...

sarah join ok

http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

Qisha said...

http://belogqisha.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

akak da juin..bagi menang tau..yg penting mata akak lebey cantik..wakaka

izan cute said...

izan join..mian redah jer..

http://izancute.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

segalanyer kuterima... said...

Kinah join


Hai si mata cantek kasi akak kinah menang ok

http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

inahasan said...

dah join

http://inahasan.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

nur jannah said...

http://jannahazhar.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

anin said...

dah try

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/02/teka-mata-cik-bunbun.html

inasepi said...

Ina nak gak joinkan diri

http://inasepi.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

tq

juniza said...

ok ju join sekrg..


http://blogjuniza.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

tq

ogy said...

salam.

Ogy punyer tun plak nak join

http://ogy2112.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

cau..

syakila said...

salam...

susahnya nak teka..
mcm sama ja suma.. :)hemtam ja la labu

http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun_18.html

taufidris said...

http://taufidris.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

AyuArjuna BiGoshh said...

jemput2 tengok jawapan ambo..

http://ayuarjuna.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

zaidah said...

salam...

zai cuba nasiblah...biaselah adat contest ade menang n kalahkan...so link zai adalah...

http://spiderlily-zaidah.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

AyuArjuna BiGoshh said...

nak join

http://ayuarjuna.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

jom singgah

contest said...

http://usharapa.blogspot.com/2010/02/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

ZE said...

xdpt nak join sbb jwpn dah de yg same..singgah je la..=)

Sherry said...

jadi follower dah

blogged
http://qsher.blogspot.com/2010/02/sila-teka-mata-cik-ebby.html

Siti said...

siti dah join the contest!!!..yippie..

http://teratakibu.blogspot.com/2010/03/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

miss keroppi said...

saya JoiN!!
http://keroppiforever.blogspot.com/2010/03/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> me dah juin the contest!sila terjah yer http://afrinabatrisyia.blogspot.com/2010/03/teka-mata-cik-bunbun.html
>> hopefully, blh menang la erk...=))

para said...

http://syairsiparapara.blogspot.com/2010/03/teka-silang-kata.html


kalau teka salah dapat hadiah ape??

AYU IDRIS said...

Salam adik Bun Bun...
Akak ayu join ye...

http://ayuidris.blogspot.com/2010/03/contest-teka-mata-cik-bun-bun.html

ayuselalu said...

ayu join ok

http://ayuayu101.blogspot.com/2010/03/contest-teka-mata-cik-bunbun.html

mystory said...

http://storyhatie.blogspot.com/2010/03/contest-teka-mata-cik-bunbun.html


join k


santek mata anda