Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Saturday, February 13, 2010

Bukti- bukti yang menunjukkan bahawa SPM sebenarnya seronok. Part one


Siapa kata SPM tu sijil paling menakotkan? Heh. Tak adelahh. Seronok ajer. Lagi-lagi kalau duduk asrama tuh. Heaven gila. Walawehhhh! Hahaha.


Perkara pertama : boleh merasa membina keluarga sebelum berkahwin


Dom kitorang ada 8 heko je SPM candidate ituh. Dan bila disusun mengikut befday, yang tua kene jadi papa. Aii pulakk jadi mama. Hakhak. Rase tua yang amatlah padahal aii laher bulan enam jek. Sesuai lah tu, sebab aku ni pakai kaen batek memanjang. Selekeh teramatlah. Bahaha! *ade yang nak dekat aii ke? :D

Memang keluarga bahagia betol. Ada along, angah, alang, acik, uteh, dengan ucu. Papa tuh perempuan hokayy. Dan dia lagi kecik dari aku. Hakhak. Pliz take note eh, kitorang bukan LES! Gagagaga :D shayang anak mama semuanya. Heh. Kalau pergi makan semua nak baju same. Dari jauh dah nampak segerombolan kambing-kambing nak pergi makan dekat dewan makan. Hakhakhak!





Perkara kedua : boleh bawak henset pegi asrama.


Sebenarnya tak boleh. dah batu kat kepala ni keras jek. Aii nak wat macam mana.. henset murah kan, dengar radio jekla sepanjang masa. Tak pon gayot-gayot dengan F dan M. hakhak. Skandal abes. Esoknya nak exam bio pon aku bantai dengar carta dekat fly fm. Masyukk abbess. Gagagaga :D

Kalau malas nak makan kat DM, hantar sms jek dekat pakcik DM tu ha “mas, petangnya makan apa ya??” hambek kau.. hendon lagi. Hakhak. Dah kalau tym sekolah pon bawak henset ape lagi tym chekgu tak tengok. Hakhak.


Obcozla Samsung corby ni bukan aku punye. Setakat search kat yahoo pastu berangan jeklaa.. wuwuwuwu




Perkara ketiga : boleh main masak-masak secara berjemaah



Ini alkisah heaterlahh ni. Satu dom mesti ade satu heater. Kalau tym memasak tu berbaris heater dekat plak letrek. Takkan guna dapur gas pulakk kan. Heh. Mula-mula semua pakat minum nestum bagai, cereal itu, cereal ini.

Bila dah buhsan, pakat makan maggi pulak. Berjemaah lagi makan 8 orang satu bekas. Lame-lame, masak telur rebus makan dengan kicap, hotdog rebus makan dengan sos. Hakhak. Kretip betol menggunakan heater tu. Makan memanjang. Patotlahh aii buntal…. Settt!


Ni pon gambar search dekat yahoo. Tapi takkanla hotdog rebus rupa cenggini kan? Heh.





Perkara keempat : boleh belajar mengait buah mangga


Ada pulak yang mengidam nak makan mangga nih. Pokoknye kat blakang dorm jek. Galah bukan maen berat. Satu galah angkat tiga orang. Hakhak. Dah kait tu belum masak pulak. Balut guna kertas math (masa tuh paper math dah lepas, harap maklummm :D) pastu campak bawah katil. Lepas dua minggu baru dapat makan. Haha.

Second round bila nak kait lagi, nampak pulak sarang kerengga. Semua pakat pakai stokin sampai ke lutut, stongan kemainnn. Hakhak. Menutup haurat gituh. Sekula agame punya stok. Lalalala :P bila taw pengetua round dekat asrama, semua mencecet lari. Harhar! Lintang pukang. Jatuh saham bebb. Gagagaa :D




Gamba ni pon yahoo punye. Gamba diorang kait mangga kemainn happening dan semang semuanya tuh ade tapi dah rosak kerana kesilapan teknologi. Huu. Sayang betul. (semang = semangat)




Perkara kelima : boleh membuka musolla sendiri.


Hari pertama nak exam semua semangat nak solat dekat dewan mini ramai-ramai (dewan mini tu tempat kitorang tengok tv dan jugak digunakan untuk solat) hari kedua, aii dah jeling-jeling DIDI. “jom weh, kau imam” hakhakk. Mulalah bukak musolla sendiri.

Didi lah jadi nek imamnye. Aku jadi nek bilal. Hakhak. Apakah? Tok imam tu untuk lelaki. Kitorang ni gegel so kene guna nek imam. Harap maklumm. Heh. Memula dua orang jek. Lelama, semakin terimarahlah musolla hitu. Siap dua saf lagi. Hakkhak :D musolla kat dewan mini tu pulak tinggak satu saf jek. Lalalalala :P



Best tak best SPM aku. Hakhak. Kalau result kantoi boleh tunjuk dekat mak entry ni. Biar dia faham. Lalalalala :P


Ada banyak lagi tapi panjang sangat nanti, so aku sambung pada entry akan datang oke




To be continued ;)


p/s : spm bukan setakat menjawab soalan. heh


p/s 2 : kalau aku nanges sebab result spm, sila datang pujuk ramai-ramai oke. lalalala :P

11 comments:

Aus said...

ahahaha,..
biasela keje2 dak asrama camtu la....
hahak..
sronok woo..
tapi nk jawab dlu cuak gak..hahha..


kalau senang datang la singgah baca :
CHEF AUS AJAR MASAK PLAK

Amar Amirah said...

Haha, teringat zaman sekolah! serious, sgt best stay kat asrama masa SPM! nak-nak pulak kena masa raya. Semua sibuk buat open-dorm!

Faarihin said...

kenangan sebelum SPM la paling best.. paling adventure sebenarnya.. huhuhu.. (^__^)

kakchik said...

lawaklah bunbun ni, hehe... tapi sebab kakchik pernah sek asrama maka kakchik boleh faham perasaannya

p/s: bunbun baru nak spm ke tahun ni?

haziQah said...

sure jd knangn terindah bsama kawan2 kat skola nt..hbis spm sume wat haluan masing2..msti akn rndu saat itu :)

mizzura said...

semoga result SPM gempak!

cik bunbun said...

aus : oke da tgok entry tu.. hehe. :)

amar amirah : haha. btul 2. naseb bek tym bunbun cume raya haji jek. haha

faarihin.: bolehlahh adventure. hahahaah. masyukk :)

cik bunbun said...
This comment has been removed by the author.
cik bunbun said...

kak chik : spm tahun lepaslaa.. hikk

haziqah : btul tu, skarang dah rindu dah.. haha

mizzura : jom aminkan ramai2 :) ekekekekeke

Aus said...

lol..
baru ingat..
ahaha..
cik bunbun...
spm ke taun ni ??

cik bunbun said...

aus : baru ingt ape? hahhh.. spm thun lepaslahh. nak tunggu result. huu