Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Saturday, February 20, 2010

Bila cik bunbun berkretip. Sila baca dengan perasaan ingin tahu. Apekahh?? :P



Oh yeahh.. cik bunbun dah balek dari bercuti. Mihahaha.. sebab sume keje da setel. Setel kot. Aku pon tidak pasti ;)



Cuci bilik air [done]

Sapu bilik [esok masih ada] – saya seorang pemalas :P

Hand-made card [done]

Mencari diri yang lost [one step taken-not really done]

Berfesbuk gaban [sangat tiada mud untuk menatang itu. Harap maklummm. Yaw!]

Isi borang UPU [done] – akhirnye!! Hihihiii



Tersangat gembira mengisi borang UPU kenapakahh?? Hihihii. Ape pasal aku gelak gedik dedik hari ni. Sila abaikan okeh.

Bila aku menengok tertengok list university itu yer tuan-tuan, tetibe ternampak UDM (university darul iman - terengganu) aku pernah berhasrat nak menyambung di sana. Belajar bersama-sama si dia. Impian kanak-kanak ribena yang mentah dalam bab bercinta ini yerr. Pliz take note, aii tidak bercinta sekarang dan tidak berminat. Wakakakaka! Apekah?? Belum berminat kot. Lalalalala :P menunggu MR RIGHT. Hihihiii.. see, aku gelak gedik lagi. :P


Tetiba terkeluar ayat macam-novel ni dalam otak aku. Dalam otak jer.

Ayat dia berbunyi gini

“dulu kita ada impian. Tapi impian hanya tinggal impian je kan. Hanya saya yang menunggu cinta tak berbalas. Tapi kisah kita tetap indah terukir menjadi kenangan terindah. IRREPLACABLE. Dan hari ini bila saya lebih selangkah mendekati impian itu, awak sudah tiada di sisi saya. Semoga Allah kuatkan saya untuk terus tersenyum walaupun masa tidak akan berputar kembali dan walaupun saya tahu awak tidak mungkin berpaling”


Sangat terjiwang okeh. Lalalalalala :P padahal sebak jew bila menulis ayat macam-novel tu. Huhuuuu.


IRREPLACABLE.


Sebab tuh aku tak sukew menulis entry berjiwang gini. Nanti aku nangis empatpuluhempatminit non-stop. Haiyooo. Bahaya tawu. Nanti mata cik bunbun kembang macam belon bagaimanakahh? Hihiihiii.

Okelahh. Kali ni cik bunbun nak bersharing tentang hape yang dibeli di kedai alat jahitan seperti yang dikabokan pada entry yang lepas. Hihihiiii.


Inilah bende-bendenye. Ntahhapehapentah. Beli memende merepek gini. Lalalalala :P du aii careee ? hihihiii.



Semuanye pepel pepel gitulahh. Aii shuke sangatlahhh. Mihahahaha. Reben pepel blink-blink tu is the best buy hokayy. Sebab harga buleh tahan dan rebennye pon panjang. Berbaloi-baloi. Hihihiii. Sayang kau reben. Apekahh??


Hah, kau orang jangan dok pelik-pelik pulak ape pasal cik bunbun kau orang ni sukew beli bende-bende macam ni. Bila dah lama otak dibiarkan tak berkembang, nanti terbantut oke. Hahaha. So aii kenela bagi itu otak kasi kembang –kembang, kembung-kembung dengan kekretipan. Ade pahe??? (sila bace dengan slang kelantan)



Gunting ni pon aii beli. Tapi kat kedai laen-laen. Yang hijau tuh hargenye RM2.90. yang pepel tu RM5.60. sangat tidak faham kenapa harga dia buleh double segitu. Cett, naseb baek kaler ko pepel. Hihihiii


Jangan tak tawu pulak ape guna gunting ni. Karang free kene lepukkk. Mihahahaha :D

Sila tengok dengan jelas dan paham-paham sendiri. Malas nak tulis. Kenapakahh??



Inilah hasil setelah membanting tulang selama tak sampai setengah jam. Orang tererlahh katekan. Hihihiii ;)



Bookmark yang tidak seberapa saje. Cik bunbun sudah low profile kahhh?? Mihaha. Oh, aku tawu sangat girly kan?? Lalalala :P memang aii perempuan hape. Mihihii :D


Ini pulak belakang dia. Sangat pemalas simple gitulahh. ;)



Ade sesiapa nakk?? Sila panjat itu KLCC lepas tu sila jerit “cik bunbun is the best!!!”


Hakhakhak. Gila hape. Sila jangan buwat. Tak pasal-pasal aii yang kene saman sebab mengganggu gugat keamanan penduduk kelumpo. Hihiii


Dahlah tu. Dari tadi cik bunbun belogwalking ke blog resepi yang banyak gambauu makanan yang mengghairahkan. Sungguh terliur tak tahan. Lapar nokk. Bunbun nak selongkar peti ais.



p/s : diet semakin dilupakan. berat naik berkilo. tidak mampu nak pergi itu LONDON. lalalala :P

p/s2 : bila masa aku pernah kurus pon tatawu. hihihiii ;)




Sekian ;)


iklan harus : jangan lupa join contest teka mata cik bunbun

iklan wajib : sila klik itu nuff. kalau dia tido itu nyenyak, sila kejut. haiyoo. klik banyak-banyak. cik bunbun mau pergi itu LONDON. mau kurus. wakakakaka :D

6 comments:

miloicekaw1119 said...

kt nak la cik bunbun,,
kite kan pemint setia pepel..
meh post kat umah kt cepat!!

~ نورحياتي ~ said...

"cik bunbun us the best!!!!!!!!"

nak bookmark tuhh..huhuh..cantekkkk..

cik bunbun said...

miloicekaw1119, nur hayati : mihahahaha.. oke.. tunggu~ sanggup yer? lalala:P

'AQILAH said...

bookmark tuh...comel !!!! nak ? hee

Anonymous said...

muscle soreness from moving [url=http://usadrugstoretoday.com/products/septilin.htm]septilin[/url] free help for drug addiction mt clemens michigan http://usadrugstoretoday.com/products/levitra-super-active-plus.htm
diet for weightlifting [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/la-sante-des-os.htm]la sante des os[/url] lee crock health [url=http://usadrugstoretoday.com/products/avodart.htm ]online dental implant insurance companies [/url] medical device tracking software
alternative approach to heart disease [url=http://usadrugstoretoday.com/products/inderal.htm]inderal[/url] penis amateur pics http://usadrugstoretoday.com/products/cystone.htm
soothies breast pad [url=http://usadrugstoretoday.com/products/celebrex.htm]celebrex[/url] california farm beaua health plan [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-champignons.htm ]how do drug companies test for new drugs [/url] exercise equipment weight loss

Anonymous said...

movie download of rocky bal boy 2006 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_canvas/]canvas[/url] flood movie http://moviestrawberry.com/films/film_soup_s_on/ young couple sex movie
brick the movie online [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_haunting/]the haunting[/url] brunettes orgasm movie thumbs http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_romance-movies/?page=32 free porn movie clips downloads
get my song onto a movie soundtrack [url=http://moviestrawberry.com/films/film_all_the_boys_love_mandy_lane/]all the boys love mandy lane[/url] online movie streaming
movie fredericksburg va [url=http://moviestrawberry.com/films/film_ocean_s_eleven_70/]ocean s eleven 70[/url] the number 23 movie http://moviestrawberry.com/films/film_garfield/ auditioning for movie roles
antievolution movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_my_fair_lady/]my fair lady[/url] the animal movie http://moviestrawberry.com/films/film_back_soon/ transformers watch the movie