Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Monday, February 8, 2010

Bila bunbun mengada-ngade nak kawen, mulalahh dia jawab tag yang dia cilok kat manamanaentah

inila akan jadi bila perempuan ni takde kerja. sorilahh entry tidak berinformasi. sejak bila entry aku berinformasi pon aku tatawu.. lalalalala :P
Muka ngade-ngade. Macam gedik je. Hikhikk. :D


hOW oLD aRE yOU?
Lapanbelas. Oke, belum befday. Tujuh belas enam bulan. Hikhik :D

aRE YOU SInGLE?
Single.bujang? yerp. Lalalala :P

aT wHAT aGE dO yOU tHINK yOU’LL gET mARRIED?
Erk.esok buleh?? Sila hantar rombongan meminang sekarang jugak! Hantaran 25 dulang. Tersangat demand okey! Haha.

dO yOU tHINK yOU’LL bE mARRYING tHE pERSON yOU aRE wITH nOW?
Siapakahh?? Kan aku da kata aku single. Pelik betul soalan ni. Lalalala. :P

iF nOT, wHO dO yOU wANT tO mARRY?
Ermmmm…. Sultan ke.. putera raja ke.. raja kapur! Kuikui. Tak kesah.. yang penting kaya! Ciss. :D

wHO wILL bE yOUR bRIDESMAID oR yOUR bEST mAN?
Sape nak jadi pengapit?! Aku open skarang. Sila angkat gigi. Lalala :P. erk. Bridesmaid tu ape? Hakhakk. Aii manela tawu speaking-speaking ni.bahaha!

dO yOU wANT a gARDEN/ bEACH oR tRADITIONAL wEDDING?
Erk.. mak aku kata, aku kawen tak payah ada hantaran. Tidak setuju okayy. Aku nak tradisional. So, hantaran 25 dulang. (saje jekk ulang banyak kali.wahahaha!!)

wHERE dO yOU pLAN tO gO fOR hONEYMOON?
Kelantan? Kahkah. Sebab tak pernah pegi. Mungkinkah suamiku yang kaya akan membawaku ke sana?? Lalala :P cuti-cuti Malaysia lahh. Ngee~

hOW mANY gUESTS dO yOU tHINK yOU’LL iNVITE?
Erm semua kenalan di sekolah tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, YM, mespes, fesbuk, dan blogger. Sekian ;) nanti aku scan kad jemputan taruk kat blog untuk kau orang yer. Jimat duit cetak kad jemputan. Hikhik :D

wILL tHAT iNCLUDE yOUR eXES?
Obcoz. Tu pon kalau betul aii kawen dengan lelaki kaya. Saje nak menunjuk-nunjuk. Kihkihkih. Eh.. cop!! Sejak bila aku ade ex. Pakwe pon takde. Hehehehe.

hOW mANY lAYERS oF cAKE dO yOU wANT?
Erk. Kek lapis Sarawak?? Tak terkira banyaknya?? Lalalalala :P

wHEN dO yOU wANT tO gET mARRIED? mORNING oR eVENING?
Afdhal lepas abes semayang jumaat. Terus nikah kat masjid. Ramaila saksinya nanti. Haha. Apakahhh?? Tak pernah dibuat orang. hikk

nAME tHE sONG/tUNE yOU wOULD lIKE tO pLAY aT yOUR wEDDING?
Wali band- cari jodoh. Biar sume yang datang wedding aku terus jumpa jodoh on the spot jugak. Hakhak!!

dO yOU pREFER tHE dINING oR jUST nORMAL sPOON/ fORK/ kNIFE?
Makan pakai tanganlahh. Nak suap-suap nanti. Romantikk!! Suka! Suka! :P (sebenarnya tak faham soalan. Hentamm sajalah labu~)

cHAMPAGNE oR rED wINE?
Sirap?? Ke kau orang lagi suka air roselle? Hikhik. Aku taruk menu air horlick baru taw. Lalalala :P

hONEYMOON rIGHT aFTER tHE wEDDING oR dAYS aFTER tHE wEDDING?
Tanye kat husband aii lahh.. tettt. Aii kan isteri solehah. Tettt. Aii tak melawan. Tett. Terlalu banyak censored di situ :D

mONEY oR hOUSEHOLD iTEMS?
Dua-dua. Nak datang wedding aii mesti bincang ramai-ramai dulu. Hadiah tak boleh sama. Hakhak! Kalau duit, semua orang nak bagi nilai yang same pon takpe. RM100++. Jahatnye aku. Lalalala:P

hOW mANY kIDS wOULD yOU lIKE tO hAVE?
Baru je cakap aritu. Atas Sembilan orang, bawah duapuluhdua orang. Lahirkan jek kembar banyak-banyak. 5 tahun boleh dapat 10 orang. Hikhik! Keji!

wILL yOU rECORD yOUR hONEYMOON iN dvd aND cd?
Bukan sahaja rekod, scrape book untuk cerita pasal perkenalan juga perlu dihasilkan supaya anak cucu cuci caci aii boleh tambah pengetahuan. Bahaha!!

tHE pEOPLE yOU wANT tO tAG
Erk. Tak payahla buat. Nanti perangai jijik macam aku. Sekian ;)



soalan tambahan yang mungkin ditanya ketika ujian memandu : kenapa cik bunbun single??

jawapan : ____________

*sila isikan tempat kosong. bahahahahaha!! nampak sangat memang takde kerja.

3 comments:

Qisha said...

hah baru tahu umur dia 18..nak cakap 18 gak..haha..sebaya adik akak rupanya..hope doing great in SPM..

M.N.HayyaN said...

bridesmaid tuh mak andam la cik bunbun..
brides = pengantuin
maid = org gaji (bahase kasarnyer kuli)
so brides+maid = mak andam..
hehe^^

cik bunbun said...

qisha : akak baru taw ke sy ni muda. hakhak :D

hayyan : diamlah kau. lalalala :P