Bunbun


Graduating applied geology student of University of Malaya, Kuala Lumpur. Married to a cute husband. Currently 22 y/o. Some older opinion might no longer serves as mine

Sunday, August 23, 2009

beauty of BOH [cameron highland part VII]

ouh yer~ trip ke ladang teh BOH is one of the most interesting taw~~ (merojakkan bahasa)

1- ia adalah hari first puasa and hari terakhir di cameron hingland. destinasi terakhir sebelum berpisah
2- kami terpakse menukar bas yang lebih kecil untuk sampai di sana.. jalannye sempit n byk selekoh tajam. mati percume je klo jatuh gaung.. huh
3-duet memang da kering tym tu n nawaitunye memang nak enjoy snap byk2 pic n enjoy pemandangan+cuci mata.. heh?


tjuk n3 jer "beauty of BOH" tapi byk pics kami jerlaa.. hah~

nila bas yang torang naek~ very the tiny n cute one.. BAS SEKOLAH.. skali rase macam geng bas skola pulak~ :)


bas memang mini.. so faham2la ble ade yang tak dapat duduk tuu


pemandangan menaiki bas sgt cantek.. heaven!penoh dgn pokok teh.. padahal blum sampai agy tuh


snap gamba nawawa.. jgan buhsan yer.. dalam n3 nie byak pic ms pingu ney.. sbb aku suh dy sain kontrak jd model n3 kali ni.. hahaha


baru jeh cakap.. ni gamba dalam kilang.. klo korang tak nampak,dy tgh promote teh yg sdg diproses.. dari nampak rupe daun sampaila da jadi btol2 serbuk,sumenye ktorang tgok.. (kecuali faherah yg sebuk mengsnap gamba.heh)


ni pon dalam kilang.. kan aku da kate byk pic ms pingu ney..


kat ctu ade orang utan.. pcye x?


hah~ tipulah tuu.. kat galeri ni myatakan yg BOH melibatkan diri dalam myelamat menatang tuh.. kirenye macam bekerjasama scre x langsung dgn WWF


pose dari kami ^^


lagi-lagi!


ni pulak kat dalam kedai.. sgt seronok melihat multiflavour of tea~~ yg nawa promote ni xtaw ape.. hah.. men snap jek gamba


yusra n zuriani


nila encik saharuddin.. we call him uncle saha.. eh?sejak bile.. pak din aderlah..hik^^


ni pulak plush toy BOH.. xtw pulak bnde ni wujud.. klo nak beli, yg kcik ni da rm20 lebey.. huhu


ni pulak produk versi air kotak instead of powder


ms pingu mempromo teko teh~ ^^


pelawat sangat ramai semase kami meng'conquer' tempat itu.. heh


faherah juga mahu interframe!~


"klo ko tak blanje aku bunoh!"


senanye pisau potong n angkat kek jer.. heh.. wat cuak jer


nape byk muke diorang yer? sbb ms nawa da letak jawatan.. aku terpakse cari model baru.. heh.. mepek jer.. ni cume pesanan jek.. jgn jadi macam dorang. JANGAN TIRU AKSI INI DI BULAN RAMADHAN.. hehe^^


asiah n pija.. PIJA!! you rock!


ni pulak serbuk teh BOH limited edition.. aku ade gtw kan dlm previous n3 yg BOH ade anniversary? nila yg dorang produce sempena 80 years.. huhu.. dah berjanggut da BOH ney..

uncle fuad sebuk promote kat aku suh beli.. aku xde duet,xdelah! haha.. xdela aku cakap macam tu.. mcm ni je.."takde duitlah" dgn harapn dy nak belanje ke.. haha


ni pulak tym nak bratur kat kaunter.. disebabkan aku x beli apape,dapatla snap gamba dorang..

tbe2,kat kaunter tu nampak dy jual sepeket 50 sen.. peh.. yang itu aku mampulah~ dengan seta mertanya aku beli perisa mango ngan ape tah.. haha..

bangge pulak tuu cite kat abang amin yang aku da beli dua peket.. hah~ sebelum ni dy tego aku,aku cakap xde duet..

ble dy taw aku beli dua peket je teros dy bukak dompet dy.. ehem.. ehem... faham2 jerlah


dy kuarkan 5 ringgit n cakap kat aku "nah,pergi beli multiflavour"

yay~!! betape sonoknye aku tym tuh.. tu yang sampai snap gamba duet ni dulu sebelum gune.. "dy bagi aku duet koyak?" hahaha tym aku cakap cam2 tbe2 abang amin tuh lalu kat blakang.. hah.hah.

jadilah aku beli lagi 6 peket kecik tuh..lagi 2 ringgit simpan utk mase2 susah..hahaa(tgh pokai lah katekan)


masa untuk kami berposing~









dalam tandas pun jadi~ krn tandasnya sgt unik!!


n tibalah mase melawat ladang pulak.. (pic ni bukan aku yang tangkap.. nawa punye keje.. patot ah hilang.. gi tangkap gamba pakwe rupenye.. heh.heh.)


sampai situ je aku berani turun.. sgt gayat tahu!


tangkap pic ni pon da mnggigil menahan gayat.. huhu..





nila abang amin.. A.K.A pakwe baru nawa.. haha guro jek.. tapi gamba ni boleh bawak kontroversi --'


abang amin lagi.. taruk pic dy byk2..yay! sbb dy sgt baek.. did I mention dy ade bg bunga ros kat aku tym kat KEA farm.. hah, faherah byk perasan~bukan aku sorang yg dapat ^^'


ni pulak gamba dekat cafe BOH.. masuk cume utk tgkap gamba jeh..


pemandangannye.. HEAVEN!!~


uncle din juga sedang menikmati pemandangan~


yg ini pon keje nawa.. gamba fwens dy mse kat sambest dulu.. yang penting ade MR HORLICK di situ.. hah!!^^ poyo jek macam nak pesan makanan..~~

huh! ladang teh BOH.. sgt seronok!!!

P/S: pas aku da rase teh byk2 prise yg aku beli tu nti aku cite kat korang sume yea?


No comments: